Signerte sponsorkontrakt med Anna Dorthea

Gerhard M. Alsaker og Alsaker Fjordbruk vil sponsa Anna Dorthea Espevik så ho kan lukkast med å setja nye verdsrekordar. (Foto: Lena Vermedal)

Alsaker Fjordbruk har inngått ein toårig sponsoravtale med verdsmeister i benkpress Anna Dorthea Espevik (17).

Måndag 14.09.2015 signerte styrkeløftaren frå Onarheim sponsorkontrakt med Adm. dir. Gerhard Meidell Alsaker i Alsaker Fjordbruk AS. 17- åringen vil få utbetalt 50.000 kroner over to år, noko som blei feira med «fleksing» av musklar til ære for fotografen.

–    Dette betyr veldig mykje for meg. Styrkeløft er ein dyr idrett med mykje reising, krav til utstyr og tid i treningsstudio. No kan eg halda fram med å konkurrera og reisa på stemne, seier Anna Dorthea som konkurrerer for Odin SK i Bergen.

–    Sterkare enn pappa
I mai i år knuste Tysnes-jenta alle konkurrentane i ungdoms-VM i Sverige. Ho fekk opp eit kjempeløft på 142,5 kilo i benkpress – noko som er ny verdsrekord for ungdom i -72 kilosklassen. For tida går ho andre året på utdanning for å bli helsefagarbeidar og skal ta til i lære til neste år. Ho legg ned to-tre timar med trening fire-fem gonger i veka, men får også tid til å spela litt handball og reisa heim til Tysnes i helgane.

Det var faren Ronny Espevik som inspirerte dottera til å begynne med styrkeløft. Han har alltid likt å trena og har mykje treningsutstyr i garasjen.

–    For tre år sidan starta me opp. Det var veldig kjekt, og no er eg sterkare enn pappa, smiler Anna Dorthea.

Svolten på nye rekordar
Den neste meisterskapen ho skal delta i er NM i november, og målet er klart. Å forbetra dei personlege rekordane ho har i knebøy (177,5 kilo), benkpress (152,5 kilo) og markløft (145,5 kilo).

–    Eg vil bli Noregsmeister i styrkeløft og forbetra alle rekordane mine, seier 17-åringen.

Alsaker Fjordbruk ønskjer ho lukke til!

by admin

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *