Merder/ mottak av brønnbåt
Brønnbåt fra Bømlo brønnbåtservice kommer med fisken fra oppdretsannlegga, og pumper oppi merdene vår. Her starter vi å pumpe inn fisken kl 0400 med fiskepumpen som vi setter ut i merden, vi pumper ca 15tonn i timen. Vi har totalt 6 merder på Viking Fjord.
Bløgging
Så kommer fisken inn til bløgging, å bløgge betyr å kappe gjellene av fisken, dette blir gjort manuelt med kniv. De er på forhånd bedøvet med en elektrobedøver som de har gått igjennom.
Sløying
Så er det tid for slakting, her slaktes fisken både manuelt og automatisk, noen står og sløyer fisken, river ut innvollene og renser den for hånd, mens noen står å putter fisken ned i en maskin så går sløyinga automatisk. Vi har også noen som står og sjekker fisken etterpå og ser at fisken er helt fri for blod og innvoller. Så går fisken oppi et svært kjølekar hvor den ligger å får en temperatur på 2-3 grader.
Sortering
I sorteringen blir fisken sortert på kvalitet, superior, ordinær eller produksjonsfisk, de som sorterer sjekker også fisken for mangler og skader. Så blir fisken kjørt ut i forskjellige kasser alt etter størrelse og hvilken kunde som skal ha fisken. Til slutt kommer en lapp som settes på hver kasse og som også forteller ismengden som skal være i kassen, kassen stroppes igjen og blir sendt ut på kjølelageret.
Pakking
Så blir fisken kjørt ut i forskjellige kasser alt etter størrelse og hvilken kunde som skal ha fisken. Til slutt kommer en lapp som settes på hver kasse og som også forteller ismengden som skal være i kassen, kassen stroppes igjen og blir sendt ut på kjølelageret
Kjøl/ lasting
Når fisken er kommet ut på kjølen så sorteres kassene på forskjellige paller, alt etter hvilken ordre de hører til. Når en kunde er komplett, så starter lasting av bil. Vi har ca 6 trailere ut hver dag.